A gázdíjakkal történik valami


A fogyasztók rezsitartozása 26 milliárd forinttal mérséklődött tizenkét hónap alatt. A gáz- illetve a villanyelmaradások jelentősen, tízmilliárdos összegben csökkentek. Emellett pedig másfél milliárddal lett alacsonyabb a távhődíjhátralék is. A szolgáltatók ugyanakkor legalább egy éve várnak az adósságok negyven százalékának a megfizetésére. A családi csővédelem lehet a megoldás.

A lakosság rezsitartozása ötödével csökkent egy esztendő alatt – ezt közölte a Magyar Energetikai és Közmű – szabályozási Hivatal. A fogyasztók gáz-, villany- és távhőelmaradása 120 milliárd forintot tett ki még tavaly március elején összesen. A regiszter azonban idén tavasszal, jóval alacsonyabb értéket mutatott. A lakosság együttes hátraléka kevéssel haladta meg három hónappal ezelőtt a 94 milliárd forintot.

A magyar pályázati szakma izgatottan várja az eredményeket


Eredetileg január végig kellet volna kihirdetnie a Magyar Közlönyben a fejlesztéspolitikai intézményrendszernek az idei egész évre vonatkozó pályázati menetrendet az egyes Operatív Programokban, de ez sajnos máig nem történt meg. Annyit viszont már tudni lehet, hogy a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság részére már be lettek nyújtva ezek az anyagok.

Copyright 2019.