KGFB díjprognózis


Az ebben az évben tapasztalható nagy mértékű díjcsökkenést követően nem hogy további áresés nem várható a kötelező biztosítás kampányban, de némileg már most is látni az árak emelkedését. A piaci kép azt mutatja, hogy egyedül azok az ügyfelek számolhatnak még mindig alacsonyabb díjjal, akik vidéki városokban élnek, ott van állandó lakcímük, mert ez most cca. 10 százaléknyi kedvezményt jelent számukra az átlagárakhoz képest.

Igaz, még ebben az évben is hozzávetőlegesen 55-60 százalékos ügyfélkör van érintve az év végi biztosítóváltásban, ennek ellenére a helyzetkép azt láttatja, hogy nem fognak többen élni e lehetőséggel, mint háromszázezren. Az év végi megszokott hatalmas kampány mára már elvesztette nagy jelentőségét egyrészt, mert az autóállomány nagy hányada olyan korba került, melyek tulajdonosai megtehetik, hogy amennyiben év közben van biztosítási évfordulójuk, akkor váltsanak. A másik ok, az ez évben bevezetésre került fontos módosítás, mely alapján a biztosítók manapság már egész évben, bármelyik időpontban hirdethetnek díjat, módosíthatnak tarifát. Ezt kihasználhatják az ügyes ügyfelek, hisz akár a mi oldalunkon is bármikor átnézhetik az épp aktuális díjakat és ezeket szem előtt tartva már idejében nekiállhatnak nyomon követni a változásokat és így kiválasztani a legkedvezőbb módozatot.

Az emelkedő kötelező biztosítási díjak főként a fővárosban élőket érintik, ugyanis a vidékiek kedvezőbb helyzetbe kerültek, mert részükre közel 10 százaléknyi kedvezményt biztosítanak a társaságok. Ennek legfőbb oka az lehet, hogy az utóbbi időszakban jóval magasabb a vidéki városokban élők – ott bejelentett lakcímmel rendelkezők – száma az autós ügyfelek körében, mint a fővárosiaké, így a biztosítók versenyszempontjai közül ezt nem lehet kihagyni. Nagy ügyfélkörrel rendelkező társaságok sem engedhetik meg maguknak a jelen helyzetben, hogy nagy számú ügyfelet veszítsenek, ezért megéri, hogy nagy százalékuknál látható legyen, hogy a Kgfb terén a vidékieknek kedvezők az új tarifák.

Copyright 2019.