Mi az a gazdaképzés?


Egy aranykalászos gazda rettentően sokféle feladat ellátásra kiképzett, mire iskolánkból kikerül. Biztosan ért a növénytermesztés, az állattenyésztés legapróbb részleteihez is, képes szakszerűen mérni a talaj, a levegő hőmérsékletét, sőt a talajvizsgálat kérdésével is tisztában van.


Ismeretei kiterjednek a speciális növényápolásra, a tápanyag visszapótlására, az öntözésre, de ugyan ilyen alapossággal képes eligazodni a gazdálkodással kapcsolatos jogszabályok, rendeletek sűrűjében is. Az aranykalászos gazdaképzés során a tanulók elsajátítják a trágya kezeléssel, takarmánykezeléssel összefüggő tudnivalókat, ezen kívül képesek takarmánymérleget számolni, kellően tudnak mindent a takarmánytárolásról, az állatok pároztatásáról és az állati termékek kezeléséről.

Az aranykalászos gazdaképesítés egyik alkotóeleme a gazda-szakképesítésnek, amelynek elkezdéséhez feltétlenül szükséges némi mezőgazdasági szakmacsoportra elvárt kompetencia, aminek megszerzésére lehetőség van egy előkészítő évfolyamon. Ehhez nem kell más, mint nyolc általános iskolai végzettség igazolása.

Érdekli a képzés? Kattintson ide!

Copyright 2019.