Mi számít igazán a biztosításoknál?


A pénz nem minden tartja egy bölcs közmondás. Mára már a biztosítások területén is egyre igazabbá válik ez. A díjak mellett a döntés meghozatalában egyre inkább előtérbe kerülnek az ismerősök véleményei és a saját tapasztalatok is, valamint az adott biztosító társaság társadalmi megítélése.


Sajnos a hazai biztosítás piacán az elmúlt időszakban bőven volt példa arra, hogy milyen amikor egy biztosító társaság anyagilag instabil, rossz minőségű az adminisztrációja és a kárrendezése. Ma már a kötelező biztosítások kiválasztásánál az ügyfelek jelentős része a döntés meghozatala előtt ezeket a tényeket is megvizsgálják.

Független felméréseket és elemzéseket mindig lehet találni az interneten, így érdemes a döntés meghozatala előtt tájékozódni. Az oldalunkon folyamatosan nyomon követheti a biztosítási piac résztvevőit. Megismerheti a biztosítókat, az anyagi hátterüket és a felépítésüket, működésüket. A kellő tájékozódás után az interneten megtalálható kötelező biztosítás kalkulátor rendszerek segítségével megkeresheti a megbízható társaságok közül legkedvezőbb díjat kínáló és legjobb szolgáltatást nyújtó biztosító társaságot.

Azt tanácsoljuk ebben a kérdésben, ha minimális a kalkulátorban megtalálható díjak közötti különbség, mindenféleképpen válasszon ismert és elismert biztosító társaságot, legyen az kötelező biztosítás, vagy akár casco. Amennyiben a különbség jelentős, abban az esetben válassza a legkedvezőbb ajánlatot. Bár a biztosítási piacon jelenleg nincs ismert probléma a biztosítók működésével kapcsolatban, de ha felmerülne a gyanú, akkor közös megegyezéssel azonnal megszüntethető a megkötött szerződés, és lehet másik biztosítót választani nyugodtan.

Copyright 2019.